Protecció de Dades avisa de multes per formar meses l’1-O

Xifra eventuals sancions entre els 40.000 i els 300.000 euros
jordi sanchez cuixart
jordi sanchez cuixart

El tractament i la cessió de dades que constin al cens que pretén emprar el govern de la Generalitat de Catalunya el pròxim 1 d’octubre pot donar lloc a multes de 40.000 a 300.000 euros, ha avisat aquest divendres l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

En resposta a consultes dels ciutadans, l’AEPD ha llançat aquest advertiment a aquells que integrin les meses electorals del referèndum, la convocatòria del qual va suspendre del Tribunal Constitucional (TC). Considera que aquestes persones poden incórrer en una infracció de la normativa perquè el TC ha determinat el maig que la Generalitat, en nom de la qual actuarien, no té competències per convocar consultes referendàries.

El comunicat de Protecció de Dades destaca que les meses electorals no s’han arribat a formar de forma vàlida perquè la seva formació ha estat revocada o s’han format irregularment sense supervisió d’una sindicatura electoral dissolta arran de la renúncia de tots els seus membres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.