Vilanova de Sixena denuncia els consellers Vila i Puig al Suprem

El consistori els acusa de desobediència i prevaricació per no lliurar les 44 peces d'art
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Ajuntament de Vilanova de Sixena (Osca) ha denunciat davant Tribunal Suprem (TS) l’exconseller de Cultura, Santi Vila, i l’actual titular d’aquest departament, Lluís Puig, dels delictes de desobediència i prevaricació.

El consistori ha presentat la denúncia contra Vila, actual conseller d’Empresa i Ocupació, i Puig per no haver lliurat les 44 peces d’art del monestir de Sixena que es troben al Museu de Lleida.

El lliurament havia estat ordenat per la sentència del jutjat de primera instància número 1 d’Osca. El Suprem, abans d’admetre la denúncia a tràmit, ha demanat a la fiscalia que analitzi el contingut de la denúncia i si el TC en té la competència.

La denúncia presentada per l’Ajuntament de Vilanova de Sixena argumenta que Vila i Puig van rebre l’advertència del jutge que si no lliuraven les peces, podrien incórrer en una responsabilitat penal, d’entrada, per un delicte de desobediència a l’autoritat judicial.

Des de l’ajuntament es considera que els consellers no han fet cas de l’ordre judicial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides