Manuel Valls alerta que una independència de Catalunya seria la fi d’Europa

L'exprimer ministre francès ha afirmat que "respectar la Constitució és el deure de tot govern"
manuel valls
manuel valls

Manuel Valls, exprimer ministre francès i actual diputat de l’Assemblea Nacional de França, ha afirmat que si Catalunya acabés independitzant-se, podria arribar a significar “d’una certa manera la fi del que és Europa, que és una federació d’estats nació”.

Valls, fill de catalans i nascut a Barcelona, ha reclamat més veus europees que es pronunciïn sobre el procés independentista de Catalunya i el referèndum convocat pel l’1-O, afirmant que “el què representa Espanya, Catalunya i Barcelona és massa important per a no dir el què pensem, amb un gran respecte per les opinions, però és massa important el que passa a Catalunya perquè no hi hagi una paraula forta a escala europea”.

L’exprimer ministre francès ha dit, en declaracions a la Cadena SER, que manquen veus que diguin “alerta”, en considerar que essent Europa una federació d’estats nació, “si un d’aquests estats decideix canviar les seves fronteres, les conseqüències poden ser molt importants en un moment, a més, en què Europa és fràgil”.

Manuel Valls ha fet una crida al diàleg i al respecte a la Constitució (espanyola), i ha assegurat que si com a primer ministre s’hagués trobat a França amb una regió que hagués volgut un referèndum d’independència hauria apostat pel diàleg, però primer respectant la Constitució francesa.

Valls ha reblat que “espero que les institucions espanyoles i catalanes puguin treballar en el diàleg i hi hagi una evolució”, afegint que “respectar la Constitució és el deure de tot govern, i espero que aquesta pàgina es pugui passar i se n’escrigui una altra de diàleg entre totes les institucions amb una solució política, institucional i pacifica”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides