Interior envia el camió amb canó d’aigua a Barcelona

El vehicle antidisturbis no s'ha fet servir mai des de la seva compra el 2014
Título de la imagen
Título de la imagen

El ministeri de l’Interior ha enviat l’únic camió equipat amb canó d’aigua de què disposa, de la unitat antiavalots de la Policia Nacional, a Catalunya. El vehicle forma part de l’operatiu policial del Ministeri de l’Interior per impedir el referèndum de l’1-O.

El camió antidisturbis està instal·lat al port de la Zona Franca de Barcelona, juntament amb la resta de la flota de furgonetes antiavalots de la policia.

Aquest vehicle es va comprar el 2014 i no s’ha fet servi mai, i segons han informat des d’Interior tampoc està previst fer-lo servir a Catalunya, però que la seva presència és preventiva.

La compra del vehicle es va fer arran de l’aprovació de la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com la llei mordassa. Feia més de 20 anys que les policies no usaven vehicles d’aquestes característiques, un camió que va costar 350.000 euros.

El camió es va comprar sota les ordres de l’aleshores ministre Jorge Fernández Díaz, qui va justificar l’adquisició amb la finalitat de “protegir els drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana enfront de l’acció de qui es condueixen amb extraordinària violència durant manifestacions i actes de concentració en detriment de l’exercici pacífic de dret de reunió”.

El camió pot traslladar 7.000 litres d’aigua i llançar un raig amb una potència màxima de 16 bars. Està a més equipat amb una pala contra barricades i amb un sistema antipunxades.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari