La Guàrdia Civil demana a 31 ajuntaments informació sobre l’1-O

Els agents reclamen una còpia dels documents en suport al referèndum i els que recullen la cessió de locals per fer-lo
Título de la imagen
Título de la imagen

La Guàrdia Civil ha demanat aquest dilluns, a instàncies de la Fiscalia, informació a 31 ajuntaments sobre documentació relacionada amb l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Concretament, estan reclamant als secretaris municipals que els entreguin una còpia dels documents en suport al referèndum que hagin redactat, així com tots els documents sobre la cessió de locals per l’1-O.

Aquest requeriment forma part d’una diligència complementària a les citacions dels 712 alcaldes que col·laboren amb la consulta independentista. De moment ja s’ha lliurat aquest mandat de la Fiscalia els ajuntaments d’Oliana, Almacelles, Guissona, Tàrrega, Bellpuig, Alpicat i Seròs, entre altres, i no es descarta que més consistoris vagin rebent aquesta notificació en les pròximes hores.

En el cas d’Oliana, els agents de la Guàrdia Civil s’han presentat amb una ordre del fiscal de Lleida a l’Ajuntament sol·licitant documentació sobre l’1-O, però els agents han marxat sense emportar-se cap document. Aquesta ha estat la primera incursió que ha fet la Guàrdia Civil en un Ajuntament que s’ha mostrat favorable a participar en el referèndum de l’1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides