Puigdemont estudiarà la resposta amb agents econòmics i cívics

El president de la Generalitat equipara Espanya amb règims autoritaris i repressius
puigdemont 20 set 17
puigdemont 20 set 17

La reacció del Govern català als escorcolls en dependències de la Generalitat i les detencions de diversos alts càrrecs, ordenats per un jutge de Barcelona contra els preparatius del referèndum, ha consistit a condemnar durament l’Estat espanyol i a anunciar que estudiarà amb agents econòmics i cívics una resposta. La compareixença del president Carles Puigdemont s’ha produït aquest dimecres al migdia després d’una reunió extraordinària del Consell Executiu i abans d’una trobada amb els sindicats majoritaris, UGT i CCOO.

La declaració institucional de Puigdemont ha denunciat “una agressió coordinada” de les forces policials del Ministeri de l’Interior contra el referèndum de l’1 d’octubre i “per suspendre l’activitat del govern” de la Generalitat. El president, així mateix, ha sostingut que es tracta d’una “agressió sense empara legal” que vulnera l’Estat de dret, les garanties constitucionals i disposicions de la Unió Europea.

L’actuació de l’Estat espanyol, segons l’Executiu català, comporta la suspensió de facto de l’autogovern de Catalunya i aplica de facto “un Estat d’excepció” en el qual les llibertats -diu- han estat suspeses i reprimides.

“Considerem que el Govern espanyol ha ultrapassat la línia vermella que el separava de règims autoritaris i repressius” i “s’ha convertit en una vergonya democràtica”, ha declarat. “Condemnem i rebutgem l’actitud totalitària i antidemocràtica de l’Estat“, que considera que ha recuperat el “rostre intolerable” que l’ha marcat en el passat.

Puigdemont ha exposat un llistat de greuges, entre els quals “intimidació a mitjans”, “tancament de pàgines web” i un intent de bloqueig dels comptes de la Generalitat “sense ordre judicial”, així com una amenaça als alcaldes i “al conjunt de la ciutadania” que vol votar l’1-O.

Al marge de la crítica i la condemna, el president català ha reiterat que “estem convocats l’1 d’octubre”: “No ens farem enrere perquè no hi tenim dret”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides