Junqueras i el Suprem no es posen d’acord

El vicepresident català diu que el TS suspendrà la intervenció dels comptes i l'alt tribunal ho desmenteix
junqueras 25 juliol
junqueras 25 juliol

A la sortida de la reunió setmanal del govern de la Generalitat, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha anunciat que el Tribunal Suprem (TS) havia admès a tràmit el recurs presentat per l’executiu català contra l’ordre d’intervenir els comptes de l’autonomia de Catalunya per part del Ministeri d’Hisenda, i que aquesta admissió a tràmit tindria “efectes suspensius” sobre l’ordre del govern central.

Fonts del TS han aclarit després que la situació no ha canviat, segons l’ABC. El Suprem, després de rebre ahir el recurs i la petició de mesures cautelars per la Generalitat, ha donat curs a la petició de mesures cautelars a la part demandada, l’Advocacia de l’Estat.

L’advocat de l’Estat, segons fonts jurídiques, disposa de deu dies per presentar al·legacions sobre la petició de suspensió cautelar que sol·licita la Generalitat. El Suprem ni tan sols ha admès a tràmit el recurs.

Oriol Junqueras ha assegurat, però, que el Govern català “disposa de tots els recursos per a fer front a totes les seves obligacions” i que seguirà actuant de forma ordinària, com si no hi hagués una intervenció sobre els comptes.

El vicepresident català ha denunciat que “estan utilitzant la llei d’Estabilitat per aconseguir objectius polítics. La llei es basa en directives europees. Ens dirigirem a totes les instàncies que corresponguin”, afegint que considera que l’actuació Hisenda està “fora del sentit comú i de la llei”.

El també conseller d’Economia ha rebutjat que el finançament de la consulta independentista de l’1-O pugui justificar la intervenció d’Hisenda, en la que el govern central exigeix controlar factura per factura de la Generalitat, cosa que ha provocat que Junqueras es preguntés: “què tindrà a veure la factura del paracetamol amb un referèndum?”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides