Els alcaldes desobedients declaren davant la Fiscalia

Avui han estat citats els batlles de la Seu d'Urgell, del Pont de Suert i de Mollerussa
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat aquest dimarts als primers alcaldes, alguns aforats per ser també diputats al Parlament, perquè declarin com a investigats per haver donat suport al referèndum del pròxim 1 d’octubre. La Fiscalia General de l’Estat va demanar el passat dimecres als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que obrissin diligències d’investigació als alcaldes que estiguessin col·laborant amb el referèndum d’independència.

Avui han estat citats a la Fiscalia Superior de Catalunya l’alcalde de Mollerusa, Marc Solsona, i el de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. També han de comparèixer aquest dimarts, davant del fiscal de la Seu, l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala, i José Antonio Troquet, alcalde d’el Pont de Suert.

Aquest dimecres, el Ministeri Públic ha citat a Albert Batet, alcalde de Valls, i a Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, tots dos diputats també al Parlament. I a les fiscalies provincials també han estat citats per declarar Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Ramon Royes, alcalde de Cervera, Josep Piferrer, alcalde de Palafurgell, i David Rodríguez, alcalde de Solsona, entre altres. Dijous també està previst que declari l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va demanar als Mossos d’Esquadra que detinguin els alcaldes que es neguin a comparèixer un cop han estat citats pels fiscals. De moment, però, els alcaldes de la CUP han estat els únics que ja han anunciat que no aniran a declarar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides