El control de Montoro arriba a les targetes de crèdit de la Generalitat

L'Estat vol impedir que es paguin factures del referèndum amb aquest sistema
Montoro
Montoro

Els pagaments a compte de les targetes de crèdit dels alts càrrecs de la Generalitat només seran atesos per les entitats financeres quan vagin acompanyats d’un certificat de la Intervenció General.

El Ministeri d’Hisenda ha fet arribar aquesta ordre als directius del sector financer amb qui s’han reunit aquest dilluns a la seu del departament que dirigeix Cristóbal Montoro, segons avança El Periódico.

La reunió ha servit per fer arribar als bancs les mesures preses per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE) dijous passat. Unes mesures que suposen de facto la intervenció de les finances de la Generalitat.

El Ministeri d’Hisenda ha dit als directius de les entitats financeres que “no col·laborin amb activitats il·legals i exigeixin que qualsevol pagament de la Generalitat estigui acompanyat d’un certificat de la Intervenció General. Si detecten qualsevol irregularitat, ho han de comunicar al Ministeri Fiscal”.

Amb el control dels pagaments fets amb les targetes es pretén impedir que alts càrrecs de la Generalitat puguin finançar despeses vinculades al referèndum intentant sortejar el control de la Intervenció i de les mateixes entitats financeres, ja que els extractes dels pagaments es coneixerien, possiblement, en una data posterior a la del referèndum de l’1 d’octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides