El PSOE rebutja la proposta de Podemos però ja no el 155

No vol "trossejar la sobirania nacional"
oscar puente psoe sexta
oscar puente psoe sexta

El posicionament públic del PSOE pel que fa al referèndum català es troba més proper al suport a l’eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució, en virtut del qual es poden treure competències a una comunitat autònoma, que a la possibilitat de seure per parlar sobre un referèndum pactat amb altres forces polítiques.

Sobre aquest darrer escenari, plantejat aquest dilluns en forma d’assemblea de diputats i alcaldes per Unidos Podemos, el portaveu de l’executiva socialista, Óscar Puente, ha exposat que el PSOE “no acceptaria trossejar la sobirania nacional”, parer que ha fet extensiu al PP i a tots els Estats europeus. 

El mateix Puente ha reubicat el PSOE amb relació a l’article 155, que fins ara el partit que lidera Pedro Sánchez havia rebutjat activar. El portaveu socialista ha dit que l’aplicació d’aquest article “no seria desitjable”, però ha afegit que donat que no saben “les circumstàncies que es produiran, pronunciar-nos de manera categòrica seria imprudent“. La portaveu parlamentària socialista, Margarita Robles, en canvi, havia dit el passat mes de juliol que “mai donaríem suport” a l’aplicació d’aquest article.

A més, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, membre de l’executiva del PSOE, havia advocat per apel·lar a la comunitat internacional si el govern de Mariano Rajoy emprenia la via del 155. Puente, precisament, va desautoritzar Parlon per aquelles declaracions. “Esperarem, veurem quines circumstàncies es produeixen i, tenint en compte d’aquestes circumstàncies, prendrem una decisió”, ha dit aquest dilluns el portaveu de Ferraz.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari