Batalla s’escuda en la Constitució quan es critica la seva gestió

El batlle de la Seu d'Urgell és un dels primers que la Fiscalia vol fer declarar
albert batalla
albert batalla

L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de Junts pel Sí, Albert Batalla, s’escuda en la Constitució espanyola a l’hora de defensar-se contra els mitjans i els comentaris en les xarxes socials que critiquen la seva gestió política. Aquests es basen en el legítim dret d’informació i de llibertat d’expressió, que ara està defensant Batalla davant la citació de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presumpta col·laboració amb el referèndum del pròxim 1 d’octubre, convocat per la Generalitat i considerat il·legal per l’Estat.

En una entrevista al diari Ara, el mandatari alturgellenc defensa l’argument, en relació a la situació política per la qual travessa Catalunya, que s’estan vulnerant els drets “a la llibertat d’expressió, del dret d’informació i del dret de reunió… estem fent una denúncia pública molt clara en relació a què això no forma part de la pràctica habitual en un estat democràtic, i crec que cada dia hi ha més gent que ho veu”.

Una praxi que considera hauria de ser la normal de portes cap en fora però no de portes cap endins, és a dir en altres paraules, el dret a la informació i la llibertat d’expressió són vàlids a condició que no es qüestioni en cap moment la seva gestió com a servidor públic. A partir d’aquell moment s’encenen les alarmes i es presenten querelles per delictes d’injúries davant els jutjats emparant-se en la Carta Magna espanyola davant suposats atacs personals i presumptes falses informacions que no han passat pel filtre de l’equip municipal convergent i dels seus socis a l’ombra, els tres regidors d’ERC.

Batalla, en aquesta mateixa entrevista, assegura que encara no ha rebut la citació de la Fiscalia, tot i que fonts consultades, han assegurat que la convocatòria arribarà aquesta mateixa setmana. L’alcalde i diputat, en la seva condició d’aforat, no pot ser inhabilitat pel càrrec en el cas que la justícia arribés a demostrar que està col·laborant en el referèndum del primer d’octubre i, per tant, es pot tornar a presentar a les eleccions municipals del 2019.

Mentrestant, la campanya continua a la Seu sense cap mena d’actuació, tot i les instruccions donades per la Fiscalia General de l’Estat, per part dels quatre cossos establerts a la localitat: Guàrdia Urbana, Mossos d’esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Aquest diumenge, la Sala de la Immaculada va acollir un acte del PDeCAT a favor del vot a la independència que va comptar amb la presència dels regidors convergents, encapçalats per Batalla, acompanyats per la consellera de Governació, Meritxell Borràs. L’acte va aplegar poc més d’una cinquantena de persones.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides