Colau no cedirà locals per l’1-O

El secretari municipal dictamina que Barcelona no ha de col·laborar amb el referèndum per no desobeir el TC
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat un missatge al seu compte de Twitter on diu que “complim el nostre compromís: a Barcelona l’#1oct es podrà participar sense posar en risc institució ni servidors públics“. La Generalitat i l’Ajuntament han tancat un acord amb el qual garantiran que a Barcelona “tot el món pugui votar amb tranquil·litat” i “protegint als funcionaris”.

De moment, les dues parts s’han negat a donar més detalls sobre com pensen dur a terme la votació de l’1-O, per evitar que l’acció de la justícia pugui impedir la votació. Aquesta incògnita, però, es revelarà quan arribin les targetes censals als veïns, on apareixerà el punt de votació per a cada una de les persones que apareguin al cens del qual disposa la Generalitat.

D’altra banda, el secretari de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Cases, ha dictaminat aquest dijous que el consistori barceloní no ha de cedir els locals municipals per a la celebració del referèndum del pròxim 1 d’octubre. Cases considera que la cessió dels espais municipals que normalment s’utilitzen en jornades electorals -una minoria en comparació amb els que aporta la Generalitat- incompliria la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

L’informe de quinze pàgines que ha fet públic el secretari municipal recomana a l’alcaldessa de Barcelona acatar els dictàmens del TC i no col·laborar amb l’organització de l’1-O perquè podria afrontar conseqüències penals.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari