Ultimàtum del TC a la Sindicatura Electoral

Li dóna 48 hores o emprarà el poder sancionador atorgat per la reforma de Rajoy
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha donat un termini de 48 hores a la Sindicatura Electoral catalana, l’òrgan creat per fer de junta electora en el referèndum de l’1 d’octubre -suspès per l’alt tribunal-, perquè es dissolgui.

En concret, estableix aquest termini perquè els membres de la Sindicatura informin de les actuacions que hagin engegat per complir amb la suspensió de la Llei del referèndum. L’incompliment d’aquesta ordre donarà lloc a l’activació de les mesures previstes per l’article 92.4 de la Llei Orgànic del Tribunal Constitucional, modificada el 2015 per la majoria parlamentària del PP per atorgar-li poders sancionadors.

En virtut d’aquella reforma, el TC pot multar i suspendre de les seves funcions aquells càrrecs públics que incompleixin les seves resolucions. El País afegeix que la decisió d’emprendre aquesta via sancionadora, que pot afectar la vintena de politòlegs i juristes integrants de la junta electoral de l’1-O, s’ha adoptat per unanimitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides