El Júnior paga un deute a Hisenda amb el permís del jutge

Ha pogut desbloquejar 130.000 euros, però segueix a la presó perquè no ha dipositat la fiança
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge que instrueix el cas Pujol a l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha permès que Jordi Pujol Ferrusola disposi de gairebé 130.000 euros per pagar un deute amb Hisenda corresponent a la declaració complementària de l’exercici del 2014, ha revelat El Confidencial.

Els comptes del fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol es troben embargats en el marc de la investigació sobre l’origen de la fortuna familiar per assegurar que l’únic dels Pujol Ferrusola que ha anat a la presó durant la instrucció de l’afer pot fer front a eventuals responsabilitats econòmiques.

Precisament, l’Audiència Nacional va decidir el passat 30 de juny deixar en llibertat a Jordi júnior si aquest dipositava una fiança de 3 milions d’euros en metàl·lic, cosa que no ha fet.

Tarragona i Puerto Rico
Amb relació al cas Pujol, s’ha reactivat la investigació amb dues diligències dirigides a les comissions que suposadament va cobrar Jordi Pujol Ferrusola mitjançant el port de Tarragona i a la possible relació d’una societat de Costa Rica amb el blanqueig de capitals.

Igor Mozgovoy declararà com a testimoni el 26 de setembre sobre el cobrament de nou milions de pessetes per part de Jordi Pujol jr. l’any 1998, que el jutge vincula amb una adjudicació d’emmagatzematge de combustible a Euroenergo España. Lluís Badia, aleshores director del port de Tarragona i exsenador de CiU, també es troba assenyalat.

El mateix dia, De la Mata interrogarà Luis Agramunt, considerat un dels principals testaferros de la trama Gürtel, sobre el suposat blanqueig de diners de la família Pujol Ferrusola a Costa Rica.

En concret, haurà de respondre i aportar documentació sobre Blueshield Capital Group, una societat constituïda per percebre les comissions rebudes per Jordi Pujol Ferrusola, que n’era apoderat, a canvi de treballs d’intermediació. L’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, que va acusar Jordi Pujol pel cas Banca Catalana els anys 80, va alertar la UDEF de l’existència d’aquesta societat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides