La Fiscalia ordena a Trapero que els Mossos requisin urnes

El major de la policia catalana rep instruccions per impedir l'1-O
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat als Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que requisin urnes, sobres, impresos electorals, manuals, dispositius informàtics i “qualsevol altre material de difusió, promoció o execució” per evitar que es porti a terme la votació del referèndum que el govern de la Generalitat ha convocat el pròxim 1 d’octubre.

En una comunicació coneguda després de la reunió que ha mantingut amb responsables de tots tres cossos, entre els quals el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la Fiscalia ha fet públic que els ha ordenat que actuïn contra els actes preparatoris del referèndum, suspès pel Tribunal Constutucional, efectuats per autoritats i funcionaris amb l’objectiu d’evitar “la consumació o l’esgotament del delicte”.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va anunciar la setmana passada la presentació de querelles contra els membres del govern de la Generalitat, que presideix Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa. Els atribueix la possible comissió de delictes de desobediència i prevaricació, així com també malversació en el cas dels membres del govern, relacionats amb 1-O.

En el marc de l’escomesa de l’Estat contra el referèndum, la Guàrdia Civil va escorcollar el setmanari El Vallenc i va entrar a les dependències de la impremta Indugraf, a Constantí. Així mateix, la Fiscalia té en el punt de mira el web referendum.cat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides