La fiscalia demanarà arxivar la denuncia contra la Guàrdia Civil

La demanda va ser presentada per la Generalitat pels interrogatoris del cos policial a alts càrrecs del Govern
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia catalana demanarà l’arxivament de la denúncia presentada pels advocats de la Generalitat de Catalunya contra els agents de la Guàrdia Civil que han participat en l’interrogatori de càrrecs del Govern en relació a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre.

Segons fonts de la Fiscalia General de l’Estat, ho faran “per la manifesta improcedència” de la denúncia. El Govern va presentar el passat 29 de juliol una denúncia contra els agents de la Guàrdia Civil que van dur a terme la setmana passada els interrogatoris contra diversos alts càrrecs de la Generalitat en relació amb els preparatius del referèndum sobiranista.

La denúncia va ser presentada per la Generalitat de Catalunya per ordre del conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, al jutjat d’instrucció de Barcelona en funcions de guàrdia.

El jutge, que manté la causa sota secret, no va ordenar a la Guàrdia Civil practicar aquests interrogatoris sinó que els agents de l’Institut Armat els van decidir en el marc d’aquesta investigació actuant com a policia judicial.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari