La CUP diu que el Govern ja té el cens per l’1-O

Els anticapitalistes registraran la llei de transitorietat si JXSí no ho fa abans del referèndum
Diputats de la CUP al Parlament
Diputats de la CUP al Parlament

El cens, un dels secrets millor guardats del referèndum de l’1-O, ja està lligat, segons assegura la CUP que li ha garantit el Govern català. “Ens han dit que tenen un cens i també ens han dit d’on surt. El que passa és que no ho faré públic”, ha afirmat el diputat anticapitalista Benet Salellas. “És dramàtic, però és així”, ha dit justificant aquest secretisme.

Salellas admet que el silenci que manté el seu partit respecte de l’organització del referèndum “ni és sa ni és democràtic ni entra en una lògica política normal”, però defensa que és imprescindible pel rebuig frontal de l’Estat al referèndum i les investigacions judicials posades en marxa sobre l’1-O.

D’altra banda, la CUP ha defensat que la llei de transitorietat jurídica que impulsa amb JxSí s’ha d’aprovar abans del referèndum de l’1-O i ha assegurat que, si JxSí no vol aprovar-la abans de la consulta, estan disposats a tramitar-la en solitari al Parlament.

“Si hi ha dificultats per entrar-la a registre o fer una tramitació conjunta, com a CUP estem disposats a fer una entrada a registre d’aquesta llei exclusivament com a CUP”, ha explicat el Salellas.

Aquest escenari es planteja perquè en el si de JxSí hi ha disparitat de criteris sobre què fer amb aquesta llei: alguns són partidaris d’aprovar-la abans de l’1-O, mentre que altres sostenen que només pot aprovar-se si guanya el ‘sí’ en el referèndum, ja que és la llei que materialitza la independència.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari