Risc de caos per la vaga a l’aeroport del Prat

Demà comencen les interrupcions parcials i a mitjans de mes les aturades indefinides
Aeroport del Prat
Aeroport del Prat

Demà comença a l’aeroport del Prat una vaga dels treballadors del control de seguretat. Aquesta arrenca amb aturades parcials per arribar a mitjans del mes d’agost amb aturades indefinides. Tot plegat en ple mes d’agost, amb el consegüent augment de passatgers. El risc de caos és elevat. Una àmplia majoria dels treballadors, del 92,55%, han votat a favor d’aquest enduriment de la protesta.

Inicialment, hi hauran aturades els divendres, diumenges i dilluns, repartides en quatre franges horàries: de 5.30 a 6.30 hores, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30 hores.

La Delegació del Govern central ha decidit intervenir en la vaga i ha imposat serveis mínims del 90% des d’aquest divendres, primer dia d’interrupcions parcials del servei. Ho ha fet hores després que els guàrdies de seguretat, a sou d’Eulen, hagin extremat aquest dimecres la seva postura, adoptant la decisió de convertir en indefinida l’aturada parcial que comença aquest 4 d’agost.

El Govern ha afirmat que adoptava aquesta mesura “amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis essencials” en una setmana tan crítica per als desplaçaments com és la primera d’agost, amb un increment “considerable” de passatgers. Una situació que es pot agreujar per als usuaris i les companyies aèries, que des del 24 de juliol passat pateixen les conseqüències d’una vaga de zel, però no una aturada oficial.

L’empresa i el comitè de treballadors mantenen posicions enfrontades. La Generalitat ha intentat intervenir en el conflicte, però de moment la solució sembla llunyana. Eulen es defensen dient que compleixen “rigorosament” el conveni col·lectiu del sector, però els sindicats reclamen més personal i exigeixen a Aena, el gestor aeroportuari, que se senti a la taula de negociació com a part implicada.

Per la seva banda, l’Associació Espanyola d’Usuaris Empresaris i Professionals del Transport Aeri (ASETRA) ha demanat al president d’Aena, José Manuel Vargas, que suspenguin el contracte de concessió amb Eulen perquè els seus treballadors “poden arribar a posar en risc la seguretat de milers de ciutadans amb la vaga indefinida”.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari