Prenafeta tanca la Fundació Catalunya Oberta

N'han format part Vicent Sanchis, Xavier Sala-i-Martin, Salvador Sostres, Bernat Dedéu i Francesc-Marc Álvaro
pretoria juicio prenafeta
pretoria juicio prenafeta

El think tank nacionalista i liberal Fundació Catalunya Oberta (FCO), fundat per l’exmà dreta de Jordi Pujol Lluís Prenafeta, ha anunciat el passat 29 de juny que posava fi a les seves activitats després de 16 anys. Ha estat plataforma i punt de trobada de personatges públics tan coneguts com l’economista Xavier Sala-i-Martin, l’actual director de TV3, Vicent Sanchis, l’exdirector general del Barça i exdirector de TV3 Joan Oliver (darrer president), o els també exdirectors de TV3 Enric Canals i Lluís Oliva.

Al seu llistat d’adherits destaquen noms tan mediàtics com els de l’actual presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, l’editor Quim Torra, els columnistes i escriptors Àstrid Bierge, Enric Vila, Salvador Sostres i Francesc-Marc Álvaro, i els filòsofs Francesc Puigpelat, Bernat Dedéu i Jordi Graupera.

Aquest adéu s’ha caracteritzat per la discreció -no ha tingut ressò a la xarxa- i l’absència d’explicacions: per bé que la FCO ha publicat un últim escrit fa dues setmanes, no hi ha justificat perquè plega. En canvi, ha lamentat que el sentit comú “ha estat sovint escombrat pels discursos dominants titllat de “neoliberalisme”, un pecat de lesa ideologia”. En aquest sentit, assenyala irònicament que “hi ha qui té tota la raó i detesta aquells que es mouen per la funesta mania de pensar”. Pel que fa al catalanisme, es refereix a la “intransigència” d’Espanya: “Porten segles imposant il·legalitats des del totalitarisme”. “La Fundació Catalunya Oberta plega. Però els seus valors, els seus ideals, absolutament civilitzatoris en aquesta part del món, no han caducat. Més aviat al contrari. Calen ara més que mai”, s’acomiada.

Aquest think tank i els seus opinadors van escometre els responsables de TV3 per haver emès les imatges de Prenafeta emmanillat quan va ser detingut el 2009 en el marc del cas Pretòria, i van criticar-ne l’empresonament temporal. Els testimonis d’aquest cas de possible suborn, blanqueig i corrupció urbanística estan declarant aquests dies en un judici, que va començar el març. Entre els acusats hi ha Lluís Prenafeta.

Recentment, opinadors de la FCO han destacat per la seva agressivitat dialèctica favorable a l’independentisme i contrària a l’espai polític dels comuns d’Ada Colau. Alguns dels quals també han intentat enguany accedir a la presidència de l’Ateneu Barcelonès. Aquella candidatura, encapçalada per Dedéu, no va reeixir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides