El Tribunal de Comptes estudia si passa factura a Mas pel 9N

Si hi dona llum verda, un instructor analitzarà la responsabilitat en la despesa
Título de la imagen
Título de la imagen

Les conseqüències negatives de l’organització del 9N per a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs poden no limitar-se a les respectives condemnes d’inhabilitació si el Tribunal de Comptes decideix investigar les despeses d’aquella consulta, l’escenari més probable segons Europa Press.

El Tribunal de Comptes està analitzant una petició de la Fiscalia en aquest sentit i el més probable, explica la mateixa informació, és que designi un instructor que s’encarregui de determinar la responsabilitat de cadascun en l’organització del 9N, que pot comportar una reclamació dels diners públics gastats.

Mitjançant un informe remès al Tribunal de Comptes, la Fiscalia va donar ales a la denúncia de Societat Civil Catalana i de l’Asociación de Abogados Catalanes, que consideraven que la responsabilitat de Mas i els seus consellers va més enllà de les condemnes per desobediència ja imposades, i que havien de respondre per despeses irregulars. Segons les estimacions dels denunciants, que atribuïen a aquests exmembres del govern el fet d’haver facilitat mitjans logístics i pressupostaris, la despesa pública del 9N va superar els 5 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides