Sáenz de Santamaría: “L’Estat en té prou amb 24 hores” per desmuntar el referèndum

La vicepresidenta del Govern central afirma que "no se celebrarà, ni que al cap de 48 hores passarà absolutament res"
Título de la imagen
Título de la imagen

El Govern central ha respost amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría a la presentació que l’executiu de Carles Puigdemont ha fet aquest dimarts en un acte de Junts pel Sí de la futura Llei del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

La vicepresidenta de l’executiu de Mariano Rajoy ha afirmat categòricament que “l’Estat en té prou amb 24 hores per recórrer-la (la llei del referèndum) i obtenir la seva paralització“.

Soraya Sáenz de Santamaría ha afegit que “la Generalitat pot passar-se ara 30 dies explicant la llei del referèndum o la de transitorietat jurídica i pot dir que en 48 hores pot declarar la independència, però una cosa està clara que l’Estat ha demostrat que en té prou amb 24 hores per recórrer aquestes lleis i obtenir la seva paralització”.

Sáenz de Santamaría ha reblat que la consulta de l’1 d’octubre “no se celebrarà, ni que al cap de 48 hores passarà absolutament res”. La vicepresidenta del Govern central ha fet una crida al Govern català perquè abandoni la seva política de “sembrar divisió” entre els catalans, que a parer seu l’únic que fa és dividir el mateix Govern de Puigdemont i els partits que li donen suport.

Soraya Sáenz de Santamaría ha denunciat que el que sí que està fent l’executiu català és amenaçar els mitjans de comunicació, pressionar els funcionaris, “tractar d’endossar la seva responsabilitat als alcaldes, neutralitzar a l’oposició i cessar als dissidents”, afegint que “aquesta és la manera que tenen a la Generalitat d’entendre la democràcia”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari