Carles Puigdemont: “l’1 d’octubre no hi haurà un xoc de trens”

El vicepresident Junqueras diu que "serà un referèndum amb garanties afegides"
Título de la imagen
Título de la imagen

En un acte organitzat al Teatre Nacional de Catalunya pel grup parlamentari de Junts pel Sí i el govern de la Generalitat, el president de l’executiu català, Carles Puigdemont, ha afirmat que “l’1 d’octubre no hi haurà un xoc de trens, hi haurà un tren que quedarà en via morta i l’altre que continuarà la marxa“.

El president català ha afirmat davant dels diputats de la CUP presents a l’acte que “l’1 d’octubre hi haurà un vot decisiu, respectarem aquest vot, és un vot que canviarà coses, és l’única eina transformadora dels canvis que els votants del si i del no desitgen per al seu país”.

Carles Puigdemont, però, ha fet un advertiment quan ha dit que fer el referèndum “té riscos que fan respecte” i “conseqüències rellevants”, i ha llançat un advertiment quan ha dit que “desertar de la democràcia, rendir-nos i resignar-nos té un preu encara més alt i durador, que no només pagarem nosaltres, sinó també les generacions futures”.

Puigdemont ha vaticinat que “si fem que l’eina (el referèndum) no sigui vàlida, perquè la gent no se la creu, què farà l’Estat? Farà com sempre“, en el sentit que quedarien en entredit les pretensions de l’executiu català arreu.

El vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, que ha precedit en la paraula a Puigdemont ha afirmat que “serà un referèndum amb garanties afegides com és la Sindicatura electoral i l’observació internacional. Aquest referèndum se celebra amb l’oposició oberta i descarnada de l’Estat, aquesta és la principal diferència. La nostra resposta davant dels dèficits democràtics d’aquest Estat és oferir més garanties”.

Junqueras ha assegurat que “hi ha més d’un 80% de ciutadans de Catalunya que volen decidir”, i ha denunciat que “l’Estat espanyol està dient que no li importa allò que els ciutadans de Catalunya decideixen”.

El vicepresident de la Generalitat ha afirmat que “el referèndum s’empara en la legalitat, de legalitat només n’hi ha una de possible, que és la que es deriva del principi democràtic, de l’esperit democràtic, dels drets humans”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari