Una les grans empreses del cas Pujol fa fallida

Dimiteix el consell d'Isolux Corsán amb un forat de 802 ME
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán

El consell d’administració d’Isolux Corsán, presidit per Nemesio Fernández-Cuesta, ha acordat sol·licitar el concurs de creditors i ha dimitit en bloc, informen El Confidencial i Europa Press, per facilitar la transició cap a una nova etapa. Aquesta empresa, que es trobava en situació de preconcurs des de l’abril, es declara en fallida després de no trobar un inversor que la rescati. Serà una de les fallides més sonades del sector de la construcció dels darrers anys juntament amb les de Reyal Urbis i Martinsa Fadesa.

Isolux Corsán té un forat patrimonial de 801,9 milions d’euros i una plantilla de gairebé 3.900 treballadors després de l’aplicació del darrer ERO. Segons revela El Confidencial citant dades de l’exercici del 2015, el concurs de creditors afecta el Santander i CaixaBank, que han perdut 825 milions i 600 milions respectivament.

A banda d’una fallida sonada, es tracta de l’ensorrament d’una de les grans empreses relacionades amb l’escàndol de la família Pujol. La va presidir Luis Delso, amic de Jordi Pujol Ferrusola, que va ser imputat en el marc del cas Pujol per falsedat documental, blanqueig de capitals i delictes contra Hisenda, que presumptament va cometre fent tractes amb el primogènit de l’expresident Jordi Pujol. Isolux Corsán és, de fet, una de les grans empreses que, segons la UDEF, van pagar comissions a Jordi Pujol Ferrusola, quelcom que Delso ha negat. Així mateix, Isolux Corsán està esquitxada pels casos Adif i 3%, també pel suposat pagament de comissions, detectat per la Guàrdia Civil.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari