La data fatídica

El temps passa ràpid i ens acostem a Sant Jaume. El pròxim 25 de juliol farà tres anys del descens als inferns del pare de la pàtria catalana moderna i de tota la seva família com bé sabem tots els que seguim de prop l’entretinguda història de la deixa de l’avi Florenci al clan controlat per la mare superiora. El cas és que amb tot aquest guirigall muntat al voltant de la costellada de l’1 d’octubre que el demòcrata Rajoy s’entesta a prohibir, de l’esperpèntic concurs fallit del govern català per fabricar les urnes i de les amenaces de la CUP de provocar l’apocalipsi si no podem votar ni que sigui en una capsa de sabates, no ens estem assabentant que a can Pujol Ferrusola s’estan coent coses.

Aquesta passada setmana no ha estat una setmana qualsevol a casa de la tremenda Marta. El Júnior sortirà de la presó si paga la fiança de tres milions d’euros que no sabem d’on sortiran perquè tota la família va “amb una mà davant i una altra al darrere”. Curiosament, la sortida del fill es produirà després de la visita llampec que va fer-li el seu germà Josep a la presó madrilenya on s’està florint com si fos un terrorista i no un presumpte lladre de guant blanc. El tercer fill de la parella presidencial es prodiga molt als mitjans de comunicació últimament i després de la seva última aparició estel·lar a Soto del Real va declarar a Antena 3 que no entén com el seu germà no estava en llibertat.

No només sorprèn que el Júnior pugui reunir l’estratosfèrica fiança. També és interessant observar el canvi d’opinió que en poques setmanes ha experimentat el tercer germà respecte al primer, suposo que assessorat per l’advocat de la família, que no guanya per a disgustos. Si fa poc el Josep no gosava posar la mà al foc pels negocis del primogènit, ara resulta que no hi ha res que el faci dubtar de la seva honradesa. “El que diuen que ha fet el meu germà no és cap delicte, és normal”, ha assegurat sense entrar en detalls del que ell considera normal. I és que des de quan viatjar per tot el món fent negocis és il·legal?

La tercera notícia relacionada amb la nissaga té a veure amb la declaració de la renda de la matriarca. Com ja ha passat en anys fiscals anteriors, aquest 2017 la declaració de la Marta Ferrusola també surt a tornar. Tanmateix, en un fet sense precedents, inexplicable i tremendament injust, l’Audiència Nacional ha decidit retenir cautelarment la devolució d’Hisenda mentre investiga el cas Pujol per no provocar més mala maror entre l’opinió pública, molt més rebotada de l’habitual amb Cristóbal Montoro entre els mesos de maig i juny. Pocs entenem com és possible que tenint un patrimoni tan elevat si sumem immobles i dipòsits, la declaració de la renda de la Marta Ferrusola surti a tornar. I posats a preguntar, què passa amb les declaracions de renda de la resta dels imputats del cas Pujol?

Em guardo l’última gesta de la família per al final perquè m’ha deixat tan descol·locada que l’únic que puc fer és aplaudir l’ocurrència de la Marta d’encarregar dues biografies per rehabilitar el nom del marit i la memòria del sogre. Pel que sembla, Ferrusola hauria firmat un contracte amb una editorial mexicana propietat d’un amic i soci del seu fill gran perquè expliqui com Florenci Pujol va fer fortuna i va guardar un raconet perquè els fills del seu extravagant fill no haguessin de passar mai estretors econòmiques. De moment no està clar d’on sortiran els diners per sufragar l’encàrrec.

Ara per ara, el principal repte és trobar algú que estigui disposat a acceptar l’encàrrec d’escriure el panegíric sabent que el que s’explica no serà cert, però això és el que menys importa. Algunes veus malèvoles parlen de Manel Cuyàs i recorden el plaer indescriptible que va sentir en el seu dia el periodista quan va ser designat pel sagrat dit de Jordi Pujol per escriure els tres volums de les seves indigeribles memòries. Altres apunten a l’exdirector de La Vanguardia qui, tot i firmar com a José Antich, és més independentista que el mateix Pujol des que dirigeix un dels diaris digitals més subvencionats pel govern Puigdemont. Qui serà l’afortunat?

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari