Un centenar de personalitats demanen que s’aturi el referèndum

Els signants del manifest també reclamen al govern de l'Estat que dialogui amb la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

Un centenar de personalitats de diferents àmbits professionals de Catalunya han fet un manifest en què, amb el títol ‘Per Catalunya i la democràcia’, exigeixen al Govern de Carles Puigdemont que suspengui el referèndum unilateral d’independència anunciat per a l’1 d’octubre, segons avança El Periódico.

Els signants afirmen que la consulta “atenta a l’essència mateixa de la pervivència de l’Estat de dret” i que a més no compleix els “requisits imprescindibles perquè sigui democràticament homologable”.

Aquestes personalitats exigeixen també, però, al Govern central que s’avingui a dialogar a la recerca de “solucions positives” per a Catalunya i el conjunt d’Espanya. I també denuncien l’obscurantisme que envolta les lleis que han de regular el referèndum i l’hipotètic procés d’independència.

El grup promotor d’aquest manifest està constituït per juristes, catedràtics, empresaris, ex polítics, periodistes i professionals d’altres camps de la societat que defensen que Catalunya és una “entitat nacional i jurídica” i que “existeix i existirà abans i després l’1 d’octubre”, ja que” la seva continuïtat la garanteix, afortunadament, la història i la seva voluntat de ser”. No obstant això, es mostren molt crítics amb l’anunciada consulta “hipotèticament referendària”, de la qual sostenen que “no es fonamenta ni a l’Estatut, ni en la Constitució, ni en el dret internacional”.

Entre els impulsors del manifest, es troben l’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida, l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, la catedràtica de Filosofia Victòria Camps, l’exdirector d’ESADE Carlos Losada i diversos exconsellers i exdiputats de CiU.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari