Sáenz de Santamaría esgrimeix el Vaticà contra el ‘procés’

El papa Francesc fa l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, nou cardenal
soraya vatica
soraya vatica

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha atribuït al Vaticà una posició contrària al procés sobiranista. En concret, ha dit que el secretari d’Estat Pietro Parolin manifesta que el futur de Catalunya és quelcom que “tots els espanyols han de decidir”. Aquesta posició és la que manté l’executiu de Mariano Rajoy sobre els intents per part del govern de la Generalitat d’organitzar un referèndum sobre la independència.

Sáenz de Santamaría ha emplaçat el president Carles Puigdemont a deixar estar el referèndum adduint que “no té cap sortida”, i ha manifestat que “prou problemes dona la vida perquè, a sobre, te n’afegeixi la Generalitat”.

Omella, cardenal
La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions des del Vaticà, on representa el govern espanyol en l’acte de proclamació de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, com a cardenal, el vuitè que ha tingut la capital catalana.

Omella, nascut a la comarca del Matarranya i catalanoparlant, era el candidat a l’arquebisbat de Barcelona menys desitjat per l’independentisme. Alineat amb el sector més obert de l’Església, que té l’exponent més destacat en el papa Francesc, ha marcat distància amb el moviment sobiranista català, a diferència de Joan-Enric Vives, que era el favorit del sector processista a la successió de Lluís Martínez Sistach.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari