Col·lapse per a la renovació del DNI i el passaport

No hi ha cita prèvia fins a finals de juliol a Barcelona ni a l'àrea metropolitana
Título de la imagen
Título de la imagen

El sistema de renovació del DNI i el passaport a Catalunya està col·lapsat. No hi ha possibilitats de demanar cita prèvia fins a finals del mes de juliol, i els ciutadans opten per fer cues que en molts casos els obliguen a passar la nit les portes de les comissàries.

Cada any, quan s’acosten les vacances d’estiu hi ha un increment de la demanda de renovació del DNI i els passaports, i cada any els ciutadans tenen problemes per a fer aquesta renovació. Fonts de la Policia Nacional asseguren, a Europa Press, que a l’increment de la demanda s’hi afegeix una manca de personal administratiu.

La situació més greu es troba a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, on no es pot demanar cita prèvia fins a pràcticament el mes d’agost. Els qui necessiten aquests documents amb certa urgència només els queda l’opció de fer cua davant la comissaria de policia per aconseguir una de les 100 places diàries per ser atesos sense tenir cita prèvia.

Normalment a Catalunya es tramiten uns 6.000 documents, entre DNI i passaport, però aquestes xifres es disparen en els mesos de juny i juliol fins a arribar als 8.000 o 9.000, una situació que també es reprodueix a altres ciutats espanyoles.

Les fonts consultades denuncien que no s’han convocat places en els últims cinc anys, per la qual cosa falta un 25% de funcionaris. El tema es complica perquè a aquesta deficiència cal sumar que un altre 25% de la plantilla se’n va de vacances en aquest període.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari