Gordó es fa la víctima d’una guerra bruta

L'exconseller de Justícia ha elogiat Andreu Viloca, Daniel Osàcar i Núria Bassols
gordo afers institucionals
gordo afers institucionals

El diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia Germà Gordó ha dit que sempre ha actuat “d’acord amb l’ordenament jurídic” i ha donat a entendre que és una de les víctimes d’una guerra bruta contra el procés sobiranista: “potser hi ha filtracions interessades”. En la seva compareixença a la comissió parlamentària d’Afers Institucionals d’aquest dimecres, Gordó ha dit també que no ha declarat en el cas del 3% perquè ningú li ho ha demanat.

El jutge que instrueix aquest cas des del Vendrell, això sí, ha sol·licitat per segon cop al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’investigui. En el punt de mira d’aquest cas hi ha les reunions que va mantenir Gordó amb empresaris donants de fundacions de Convergència i adjudicataris d’obra pública, a més dels noms en clau Gerardo i Gregorio, que els empresaris han dit que empraven per referir-se a l’exconseller.

Presumpció d’innocència
Apunten cap a ell quatre testimonis, però Gordó, que va ser gerent del partit, ha declarat que “ningú em va demanar res que anés contra l’ordenament jurídic”, i ha esgrimit la presumpció d’innocència, així com el fet que no ha estat encara imputat ni tan sols citat per declarar com a testimoni.

Osàcar i Viloca, “magnífics”
Gordó ha explicat que no controlava els tresorers del seu partit, Daniel Osàcar i Andreu Viloca, ambdós imputats, dels quals ha dit, no obstant això, que són “dos professionals magnífics i d’una conducta irreprotxable”. Si fa no fa, el mateix que ha expressat l’expresident Artur Mas en diverses ocasions.

Bassols, “molt bé”
Pel que fa al nomenament de Núria Bassols com a comissionada per a la Transparència del Govern de Mas, Gordó ha dit que no formava part de les seves competències, però que Bassols ho va fer “molt bé”. A més, ha defensat la desimputació de Ferran Falcó en el cas Adigsa, decidida per Bassols quan exercia de magistrada, argumentant que el fiscal el cap no va recórrer aquella decisió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides