Mireia Boya, assenyalada per un sector de la CUP

'La Vanguardia' revela pressions internes perquè la diputada occitana sigui rellevada com a interlocutora amb JxS
Título de la imagen
Título de la imagen

El sector de la CUP més contrari al marc de relacions i als acords assolits amb Junts pel Sí té en el seu punt de mira més que mai la diputada occitana Mireia Boya, que presideix el grup de la CUP al Parlament de Catalunya, revela La Vanguardia.

Segons aquesta informació, es qüestiona Boya internament fins al punt que s’estan exercint pressions perquè deixi de ser interlocutora entre la formació anticapitalista i Junts pel Sí. De fet, La Vanguardia va més enllà i assenyala que la reunió del secretariat nacional cupaire de dilluns vinent serà determinant, tot i que afegeix que la decisió sobre un possible relleu no s’hauria pres encara. Benet Salellas ocuparia el lloc de Boya si es confirmés el relleu, avança La Vanguardia.

Les pressions a què es refereix aquesta informació procedeixen d’Endavant-OSAN, el sector al qual pertany Anna Gabriel, que és partidari d’un representant de perfil més dur amb el Govern de Carles Puigdemont. En aquest sentit, Boya, per exemple, va expressar el juny del 2016 “confiança en Puigdemont, tota, ara i d’aquí a quatre mesos”.

El rebuig que genera aquesta diputada entre alguns cupaires es va manifestar quan Endavant-OSAN va difondre enguany una manifestació en defensa de la sanitat pública amb un cartell on es representava el conseller Toni Comín rebent un mastegot i Boya va reaccionar dient: “Digueu-me gandiana si voleu, però a mi tampoc m’agrada veure violència. Cap”.

Aleshores, Xavi Monge, que va ser cap de llista de la CUP a Barcelona el 2011, li va dir a Boya a través de Twitter que “t’agrada més aprovar retallades que deixen la gent als passadissos d’urgències i que paguen les tasser, oi?”.

Mireia Boya és filla de Maria Pilar Busquet, exdiputada de CiU (1984-1988) i primera síndica d’Aran, i és germana de Jusèp Boya, actual director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, que treballa a les ordres del conseller de Cultura, Santi Vila (PDEcat).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.