La Guàrdia Civil vol que s’investigui Cifuentes per prevaricació i suborn

Un informe de la UCO implica a la presidenta de la Comunitat de Madrid en el finançament irregular del PP
Título de la imagen
Título de la imagen

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha demanat aquest dimarts que s’investigui a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, pels delictes de prevaricació i suborn en adjudicacions del servei de cafeteria, cuines i menjadors de l’Assemblea de Madrid a l’empresa Grupo Cantoblanco, propietat de l’expresident de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, en els anys 2009 i 2011.

El sumari sobre el cas Púnica del presumpte finançament irregular del PP de Madrid inclou un informe de l’UCO en el que s’analitzen exclusivament aquestes adjudicacions, que segons aquest document “es van articular a través d’una pluralitat d’arbitrarietats que van ser comeses per les persones que van conformar el comitè d’experts en les dues licitacions“, entre les quals es troba Cifuentes, que va ser presidenta de la mesa de contractació durant aquests anys.

Segons l’informe, el fet que Cifuentes fos membre del comitè d’experts i que exercís com a presidenta de la mesa de contractació és una “circumstància contrària a la legalitat i que vulnera la imparcialitat que ha de presidir l’actuació de la presidenta de la taula de contractació”. Les meses de contractació estaven presidides per Cifuentes mentre participava com a component dels comitès d’experts que van efectuar les valoracions de les ofertes dels licitadors, indica l’informe.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.