El TSJC tomba la declaració d’Arenys de Munt com a municipi “lliure i sobirà”

Argumenta que la resolució, adoptada en un ple del 2012, té "forma de mandat jurídic"
ajuntament arenys munt
ajuntament arenys munt

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la declaració d’Arenys de Munt com a municipi “lliure i sobirà” no lleial a la monarquia, adoptada el 2012 en un ple de l’Ajuntament de la localitat.

La sentència entén que el caràcter de la declaració és simbòlic, però argumenta que el fet rellevant és que adopta “forma de mandat jurídic”, i esgrimeix la protecció de la seguretat jurídica per tombar tres punts del text de la resolució aprovada fa gairebé cinc anys, el 13 de setembre del 2012, amb els vots favorables de CiU, ERC i la CUP.

Aquests punts especificaven que els veïns d’Arenys de Munt eren “moralment lliures de lleialtat a la Corona borbònica i els seus símbols”, a banda d’instar el Parlament de Catalunya a proclamar que Catalunya “és, i ha de ser per Dret, Estat Lliure i Independent”.

En canvi, el TSJC aixeca la revocació de la resta de la resolució, imposada pel jutjat d’instrucció arran de la impugnació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, donat que no veu que tingui efectes jurídics vinculants.

La sentència del TSJC pot ser recorreguda al Tribunal Suprem. L’alcalde de la localitat, Joan Rabasseda (ERC), ha anunciat que estudiaran aquesta opció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides