ERC i PDECat es carreguen l’alcalde socialista de Palafrugell

Han registrat una moció de censura per evitar que el municipi quedi "paralitzat"
Título de la imagen
Título de la imagen

ERC i PDECAT han registrat una moció de censura a Palafurgell que farà nou alcalde al republicà Josep Pifer­rer durant la resta del mandat, en relleu del socialista Juli Fernández. El nou alcalde assumirà l’àrea de Cultura i Festes, mentre que Albert Gómez, líder del PDECat, serà el primer tinent d’alcalde i tindrà el control sobre l’àrea de Promoció Econòmica i Comunicació.

Tant Piferrer com Gómez han defensat aquest acord com un “pacte natural” i han afirmat que s’ha dut a terme per evitar que durant la resta de mandat el municipi quedi “paralitzat” i, segons ells, “vagi a pitjor“. De fet, han avançat que el seu programa de govern no abastarà només fins al 2019, sinó que les accions a dur a terme es plantegen en un horitzó de sis anys. Per tal de sincronitzar els punts de vista en la gestió entre les dues forces, l’estructura combinarà regidors titulars i adjunts.

D’altra banda, el socialista Juli Fernández, que abandonarà l’alcaldia el proper 19 de maig, ha acusat l’oposició de fer una moció de censura “meteòrica, des del ressentiment del PDECat i l’ansietat d’ERC” amb l’únic objectiu de fer-lo fora del càrrec i ha recordat que tots dos partits li han estat votant gairebé tot en els últims dos anys. En cas que compti amb l’aval del partit, Fernández es tornarà a presentar a les eleccions del 2019.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Pifer­rer, es convertirà així en el nou alcalde arran de la primera moció de censura que viu la corporació. Piferrer serà batlle els dos últims anys de mandat i serà el segon d’Esquerra des de la reinstauració de la democràcia, després de Sergi Sabrià, que ho va ser també un parell d’anys, del 2009 al 2011. El ple extraordinari serà divendres que ve a les 12 del migdia.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari