La CUP diu que després del no de Rajoy a Puigdemont “ja no hi haurà excuses”

Els anticapitalistes insten al Govern a no retardar més la pregunta i la data pel referèndum
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar el passat dissabte que en les pròximes setmanes durà a terme el darrer intent de pactar el referèndum amb el govern espanyol. El diputat de la CUP, Albert Botran, ha afirmat aquest dimarts que el motiu pel qual encara no hi ha data i pregunta pel referèndum, és que el Govern està esperant que s’exhaureixi la fase d’oferiment a l’Estat.

En aquest sentit, Botran ha afirmat que “com més curts siguin aquests tempos millor, i quan es faci oficial l’evidència que no hi ha res a pactar, ja no hi haurà excuses per retardar més la pregunta i data i per activar campanyes i debat social perquè el país doni la paraula al poble“. Segons el diputat cupaire, el Govern i el Parlament estan compromesos a “encarar de forma democràtica el conflicte amb l’Estat, amb una campanya normal i sana per al referèndum”.

D’altra banda, Albert Botran ha explicat que la CUP ha demanat la compareixença de policies, expolicies, empresaris, periodistes, investigadors privats i polítics a la comissió de l’Operació Catalunya, unes peticions que es votaran aquest dijous. Pel que fa a la compareixença més remarcable, la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit que “és el responsable últim de la guerra bruta contra l’independentisme, en marxa des de la transició“.

Els cupaires creuen que aquestes compareixences no seran efectives si s’acaben produint, ja que, “o bé no es contesta a allò que es pregunta, com va fer Daniel de Alfonso, o directament es menteix, com és el cas de Sánchez Camacho”, ha recordat Botran.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides