Arxivat el cas dels independentistes acusats de cremar fotos del Rei

L'Audiència Nacional no veu delicte en els fets que van passar l'11 de setembre del 2016
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha arxivat la causa contra cinc independentistes acusats per la crema de fotos del rei, Felip VI. Els fets van passar durant els actes de l’Onze de Setembre del 2016.

El redactat del jutge diu que “no consta degudament justificada la perpetració del delicte que va donar motius a la formació de la present causa”.

El mateix escrit recorda que les actuacions es van iniciar “arran d’un atestat enviat pels Mossos d’Esquadra, amb data de 12 de setembre de 2016”, i per uns fets “que, presumptament, podien ser constitutius d’un delicte contra la Corona i ultratge a Espanya”.

En desestimar l’acusació, el jutge deixa sense efecte les mesures cautelars que hi havia contra els cinc acusats, militants de la CUP, SEPC, ARRAN i COS.

Aquest cas va obrir una guerra de declaracions entre la CUP i el Govern català, ja que van ser els Mossos d’Esquadra qui van iniciar la denúncia dels fets i qui van practicar les tres primeres detencions.

Arran d’això la CUP va qualificar al conseller d’Interior, Jordi Jané, de “col·laboracionista amb la maquinària repressiva contra l’independentisme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides