El jutge creu que Marta Ferrusola manejava la fortuna andorrana

La Fiscalia està disposada a demanar presó per a Jordi Pujol i la seva esposa si no n'aclareixen l'origen
Título de la imagen
Título de la imagen

L’acceleració del cas Pujol ha portat com a principal novetat l’empresonament sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola i, segons La Vanguardia, pot comportar la petició de la mateixa mesura per part de la Fiscalia Anticorrupció pel que fa a l’expresident Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola.

Aquest diari explica que la Fiscalia està disposada a demanar l’ingrés a la presó del matrimoni si no aclareix d’on prové la fortuna amagada a l’estranger, sobre la qual han sostingut que prové d’una deixa del pare de l’expresident, així com el rol de tots dos en les maniobres per evadir diners que havien tingut a Andorra i Mèxic. La mateixa informació assegura que tots dos tornaran a declarar davant el jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, a l’Audiència Nacional.

Jordi Pujol és considerat per De la Mata el “factor comú” d’una família que té tots els seus membre imputats. Marta Ferrusola, per la seva part, queda assenyalada com una persona amb control directe sobre la fortuna amagada a Andorra. Aquesta darrera conclusió es basa en anotacions manuscrites -en concret, un formulari de sol·licitud d’operacions en compte- d’ella mateixa. Ferrusola, així mateix, consta com a titular d’un dels comptes de Kopeland Foundation, una instrumental de Panamà on es van destinar una part dels 30 milions evadits per Jordi Pujol Ferrusola des d’Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides