Els fiscals anticorrupció demanen empara davant les pressions dels Cierco

El Consell es reunirà la pròxima setmana després que els acusadors públics hagin rebut denúncies per presumpta manca d'imparcialitat en el cas Pujol
José Manuel Maza, president Consell Fiscal
José Manuel Maza, president Consell Fiscal

Tres fiscals anticorrupció que investiguen actualment causes obertes com els casos de la família Pujol, Emperador o Banca Madrid, entre d’altres, han demanat empara al Consell que aplega als acusadors públics davant les pressions que estan patint per part d’alguns imputats en els procediments. En concret, segons Vozpópuli, els fiscals José Grinda, Fernando Bermejo i Juan José Rosa expliquen al president de l’òrgan judicial, José Manuel Maza, que les darreres setmanes han rebut dues denúncies que tenen com a objectiu “menysprear l’exercici imparcial de la seva funció com acusadors públics”.

La primera és la de l’exdirectiu de la Banca Privada d’Andorra (BPA) Santiago Roselló, que carrega contra el fiscal per haver-lo acusat de participar en una operació de blanqueig de capitals a través de l’esmentada entitat bancària, juntament amb el capo de la màfia russa Andrei Petrov. La segona és la de l’empresari Rafael Pallardó, que assegura haver estat coaccionat pels representants judicials per lliurar documentació sobre el cas Pujol. Els fiscals desmenteixen els fets tot indicant que davant la petició de “pagar amb fons reservats a canvi d’obtenir la informació demanada” la seva resposta va ser rotunda: “la Fiscalia no paga mai”.

Els acusadors públics relacionen aquestes dues denúncies amb les diligències que s’investiguen al jutjat d’instrucció número 38 de Madrid contra els germans Higini i Ramon Cierco, propietaris de la BPA fins que l’entitat va ser intervinguda per l’Estat Andorrà.

Els tres fiscals creuen que aquestes acusacions es corresponen amb l’intent per part dels Cierco “d’alterar el normal funcionament de la Fiscalia”, ja que els mateixos van denunciar anteriorment al comissari d’Afers Interns, Marcelino Martin Blas i al director de la Unitat d’intel·ligència Financera d’Andorra, Carlos Fiñana, per “obligar-los” a proporcionar informació sobre la família de l’expresident català Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides