Últims tràmits abans del judici d’Oriol Pujol

L'exdirigent de CDC podria acceptar una pena de presó per protegir la seva esposa
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció

Fa mesos que es va tancar la investigació del cas de les ITV, pel qual l’exsecretari general de Convergència Oriol Pujol es troba a un pas d’anar a judici. Segons ha publicat aquest dimarts El Periódico, les negociacions entre la defensa i la fiscalia, que demana cinc anys i dos mesos de presó per a l’exdirigent convergent, es troben aturades en espera que es decideixi si el pseudosindicat ultra Manos Limpias, que exerceix d’acusació popular, queda fora del cas.

L’objectiu d’Oriol Pujol és evitar l’ingrés a la presó de la seva esposa, Anna Vidal, que s’enfronta a una petició de pena de presó de tres anys i quatre mesos. Segons aquesta informació, el fill de l’expresident Jordi Pujol estaria disposat a acceptar una condemna un xic superior als dos anys, que el faria ingressar en un centre penitenciari durant uns dies, a canvi d’un acord que evités en tràngol a la seva dona.

Per assolir el pacte, Oriol Pujol haurà de tornar els diners i reconèixer els fets, però no s’està avançant perquè un dels imputats i la fiscalia han demanat que Manos Limpias, que demanava una pena d’11 anys, quedi fora del procés, escenari que facilitaria un pacte, per bé que la mateixa informació indica que el pseudosindicat no s’ha manifestat contrari d’aquesta opció.

El pas pendent per tancar definitivament la instrucció del cas de les ITV és una darrera compareixença en la qual es poden sol·licitar proves. Es tracta d’una previsió de la llei del jurat. Si Oriol Pujol no assoleix el pacte, serà jutjat per un tribunal popular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides