Anticorrupció es querella contra una consultora fundada pel ministre Montoro

Entre els denunciats per prevaricació i tràfic d'influències està el seu germà, Ricardo Montoro
Montoro
Montoro

La Fiscalia Anticorrupció s’ha querellat contra els integrants de la consultora Equipo Económico, un despatx fundat pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. La querella també s’ha presentat contra l’expresident del Consell Superior de Cambres de Comerç, Manuel Teruel.

El motiu, segons avança l’ABC, és la suposada adjudicació “a dit” d’un contracte de les Cambres de Comerç l’any 2012 pel qual Equipo Económico hauria rebut 216.000 euros a canvi d’un estudi sobre la reforma de les cambres de comerç. Un contracte que en ser el Consell Superior un organisme públic, s’hauria hagut de treure a concurs públic.

Tot i que al final l’import abonat va ser inferior, sí que superava amb escreix els 12.000 euros que estipula la llei cm a topall per a poder fer adjudicacions directes. Des de les Cambres de Comerç s’ha insistit que l’adjudicació va ser “legal”.

Entre els querellats hi ha el germà del ministre Montoro, Ricardo Montoro, que va ser president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), i el president de la consultora, Ricardo Martínez Rico, que també va ser secretari d’Estat de Pressupostos i Despeses amb Montoro durant el govern de popular José Maria Aznar.

Altres querellats són els tres socis directors d’Equipo Económico, Salvador Ruiz, exdirector general de l’Agència Tributària, Francisco de Asis, que va ser director general del Gabinet Tècnic del Ministeri d’Hisenda, i Manuel de Vicente-Tutor, exdirector del Gabinet del director general de l’Agència Tributària.

Cristóbal Montoro i els seus col·laboradors van fundar Equipo Económico el 5 de juny de 2006, quan governava el PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero, amb el nom de Montoro y Asociados S.L. i un capital social de 60.000 euros. El juny del 2008, Cristóbal Montoro que era portaveu d’Economia del PP al Congrés dels Diputats, va sortir de l’empresa però no es va desvincular del tot, ja que hi va entrar com a accionista el seu germà, Ricardo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides