L’amic americà de Puigdemont fa costat als ultres europeus

El congressista Rohrabacher s'ha reunit enguany amb Marine Le Pen i Geert Wilders
rohrabacher le pen king
rohrabacher le pen king

Els resultats de la diplomàcia de la Generalitat en el seu intent d’internacionalitzar el procés sobiranista als Estats Units han quedat en evidència per les altres amistats del congressista californià Dana Rohrabacher, l’amic americà de Govern català.

Aquest representant del partit republicà, que presideix el subcomitè sobre Europa de la Cambra de Representants nord-americana i destaca per la seva proximitat amb Vladimir Putin, no només es va fer la foto el passat mes de març amb el president Carles Puigdemont i va expressar, a través d’un portaveu, suport en termes conceptuals i filosòfics al referèndum sobre la independència de Catalunya, sinó que ha viatjat a Europa per estrènyer llaços amb la crème de la nova fornada de polítics ultra que aspiren a controlar alguns dels principals governs de l’Europa comunitària.

El passat mes de febrer, Rohrabacher i el seu company de files Steve King, congressista per Iowa, es van reunir amb la líder del Front National Marine Le Pen, que aquest diumenge ha superat la primera volta de les eleccions franceses. Segons va explicar King (veure imatge), van visitar “la pròxima presidenta de França?” -així la va descriure- “per parlar de llibertat i valors compartits“.

A més, Dana Rohrabacher va mantenir una trobada el passat 7 d’abril amb Geert Wilders, líder del PVV que destaca per la seva animadversió a l’Islam i aspirant ultradretà a primer ministre dels Països Baixos. Aparentment, Rohrabacher va causar una molt bona impressió a Wilders, qui ja ha felicitat Marine Le Pen pels resultats. Sobre l’amic americà de Puigdemont, Wilders va explicar a Twitter i Facebook que “hem tingut una bona conversa en el meu despatx del Parlament holandès sobre immigració i geopolítica. Impressionant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides