Canvi de fiscals al cas del 3%

Fernando Maldonado i Teresa Duerto substitueixen José Grinda i Fernando Bermejo
José Manuel Maza
José Manuel Maza

Una decisió de la Fiscalia General de l’Estat ha sacsejat per sorpresa el cas del 3%, que investiga el suposat finançament irregular de Convergència. Segons EFE, per ordre del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, el nou -i molt controvertit- fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, ha rellevat els dos fiscals que empaitaven des del 2015 la trama de cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions d’obra pública a Catalunya.

José Grinda i Fernando Bermejo deixen pas a Fernando Maldonado i Teresa Duerto en la causa que s’instrueix al jutjat número 1 d’El Vendrell, iniciada a partir de la denúncia d’una exregidora d’ERC, Montserrat Gasull, en la qual es troben imputats empresaris com Jordi Sumarroca, Sergio Lerma i Xavier Tauler, així com el dirigent de CDC Francesc Sànchez, l’excap de campanya de Carles Puigdemont, Josep Manel Bassols, l’exregidor d’Urbanisme a Barcelona Antoni Vives, l’extresorer de CDC Andreu Viloca i l’exdirector general d’Infraestructures Josep Antoni Rosell, entre altres.

Duero i Maldonado van investigar el cas de les ITV, pel qual Oriol Pujol fa mesos que es troba a un pas d’anar a judici. A més, Duerto treballa en el cas Mercuri, de presumpta corrupció de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu entorn, i Maldonado ha sol·licitat recentment quatre anys de presó per a Narcís Serra pels sobresous de Catalunya Caixa.

Moix argumenta que el relleu facilita l’operativitat de la Fiscalia perquè evita els desplaçaments que havien de fer Bermejo i Grinda des de Madrid, equilibra el volum de feina i atorga més protagonisme als fiscals de Barcelona en afers del seu àmbit territorial, publica El Español.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari