Nova multa de l’Estat a Òmnium i l’ANC

90.000 euros per tenir inoperativa una base de dades als EUA
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat una nova multa a l’ANC i Òmnium Cultural, aquest cop de 90.000 euros i motivada pel fet, suposadament, de tenir una base de dades inoperativa als Estats Units quan en aquell país s’estava definint un nou protocol internacional sobre dades.

Aquestes dues entitats impulsores del procés sobiranista consideren que l’Estat “continua així amb l’estratègia d’intentar ofegar econòmicament les entitats per aturar el referèndum”, i que es tracta d’una multa política que pensen recórrer.

El passat mes de febrer l’Estat va embargar-les 246.559,13€ com a conseqüència de la multa imposada també per Protecció de Dades per la recollida de dades feta mitjançant la Gigaenquesta, una iniciativa anterior a la consulta del 9 de novembre del 2014.

L’ANC i Òmnium asseguren haver obeït amb rigor la normativa existent en cada moment i que han estat multades a partir d’una denúncia que no ha pogut ser verificada. En total, lamenten que en menys d’un mes cadascuna ha estat sancionada “per un import total de 330.000 euros”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari