El referèndum rep el suport d’un congressista dels EEUU

L'expresident nord-americà, Jimmy Carter, no es pronuncia sobre la consulta dos dies després de reunir-se amb Puigdemont
Dana Rohrabacher
Dana Rohrabacher

Els dos congressistes dels Estats Units, Dana Rohrabacher i Brian Higgins, han viatjat a Catalunya tornant la visita que els va fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Abans, però de reunir-se amb el president Puigdemont, s’han reunit amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, qui ha explicat que Rohrabacher “creu que si hi ha un referèndum, que és segur perquè guanya el no, doncs estaria bé fer-lo perquè quedi clar que guanya el no”.

Davant d’aquest posicionament, el delegat del Govern afirma que “li hem dit que la posició del Govern espanyol en relació al referèndum il·legal d’independència no té res a veure amb el potencial resultat d’aquest referèndum, té a veure amb el respecte amb la legalitat democràtica vigent a Espanya en aquests moments”.

Després de la reunió amb Enric Millo i de reunir-se també amb Societat Civil Catalana, els dos congressistes s’han trobat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat, per “analitzar la situació política catalana i europea”.

Per altra banda, l’expresident nord-americà, Jimmy Carter, no ha volgut pronunciar-se sobre el procés independentista quan ja han passat dos dies de la reunió que va mantenir amb el president Puigdemont, a demanda d’aquest darrer buscant suport per a la causa sobiranista.

Des de Ciutadans, el portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, ha anunciat que demanaran “explicacions perquè els catalans sàpiguen l’agenda i en què s’han gastat fins a l’últim cèntim”, en referència al viatge de Puigdemont als EEUU.

De Páramo denuncia que “el Govern porta de molt temps gastant els diners de tots els catalans en el seu carreró sense sortida separatista en comptes de treballar per resoldre els problemes de tots els catalans”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari