El Constitucional, a punt de suspendre els pressupostos de la Generalitat

El TC es reunirà aquest dimarts per examinar el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el Govern central
tc
tc

El ple del Tribunal Constitucional (TC) es reunirà aquest dimarts per examinar el recurs d’inconstitucionalitat que va interposar l’executiu espanyol el passat divendres contra els pressupostos de la Generalitat del 2017. El Govern central va sol·licitar la seva suspensió, que segurament es farà efectiva entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana.

L’executiu de Mariano Rajoy va presentar el recurs d’inconstitucionalitat perquè els comptes de l’executiu català inclouen partides per a la celebració del referèndum independentista previst pel pròxim mes de setembre. Ara, si el Constitucional admet a tràmit el recurs, la suspensió serà automàtica.

El TC disposa de cinc mesos per resoldre si els pressupostos catalans són inconstitucionals o no. Tot i això, si després d’aquest temps encara no ha dictat sentència, pot prorrogar el termini mitjançant una resolució específica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides