El Govern central porta al Constitucional els pressupostos de la Generalitat

L'executiu de Mariano Rajoy diu que les partides pel referèndum independentista són inconstitucionals
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Consell de Ministres ha decidit presentar recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017. El Govern del PP ha pres aquesta decisió aquest divendres perquè els comptes de l’executiu català inclouen partides per a processos electorals, consultes populars i processos de participació ciutadana, en definitiva perquè contemplen partides per a la celebració del referèndum independentista previst pel pròxim mes de setembre.

L’advocat de l’Estat afirma que aquestes partides vulneren el que diu la Constitució en voler fer una activitat que és “competència estatal” i que es tracta “precisament en un referèndum, i no en un referèndum qualsevol, sinó aquell amb el qual es pretén culminar l’anomenat procés constituent a Catalunya “i tot això” malgrat que el Tribunal Constitucional (TC) ha declarat reiteradament que el dret a decidir només pot ser vàlid en el marc i amb el respecte als procediments establerts en el vigent ordre constitucional”.

El recurs també demana que es notifiqui personalment la providència de suspensió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també a cada un dels membres del consell de Govern, al secretari del Govern, al secretari general de la Vicepresidència, a la interventora general de la Generalitat, a la directora de Contractació Pública de la Generalitat i a la directora general de Pressupostos. I que se’ls hi comuniqui a cadascun d’ells el seu deure d'”impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”, i que el TC, a més, els adverteixi de les responsabilitats, fins i tot la penal, en què poguessin incórrer en cas de desobediència.

El Govern central demana que per tal d’assegurar “el coneixement més gran de la providència de suspensió”, aquesta es publiqui immediatament no només en el Butlletí Oficial de l’Estat, sinó també en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides