Merkel està a favor de la “integritat territorial” dels estats

La cancellera alemanya defensa la seva posició en el congrés del PP europeu sense citar Catalunya
Sense títol
Sense títol

La cancellera alemanya, Angela Merkel, davant dels participants del congrés europeu del Partit Popular celebrat a Malta ha defensat la “integritat territorial” dels estats.

 

Angela Merkel ha afirmat davant els populars europeus que “el principi d’integritat territorial no s’ha de posar a prova després de la Segona Guerra Mundial”.

 

La cancellera alemanya no ha parlat directament de Catalunya, i ha centrat el seu discurs en Ucraïna, antiga ex república soviètica en la qual la península de Crimea es va declarar independent i després va ser annexionada per Rússia.

 

També el polonès Donald Tusk, president del Consell Europeu, en el mateix congrés ha lamentat l’existència dels “nacionalismes i separatismes que intenten debilitar la UE”.

 

Tusk ha afegit que “hem de respondre als populistes, hem de cridar fort i clar que els nacionalismes i separatismes que intenten debilitar la UE són l’oposat al patriotisme modern”.

 

El president del Consell Europeu ha afegit que “els que apunten contra la unitat europea amenacen també les seves pròpies comunitats i debiliten la sobirania del seu propi estat”.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari