133 ME de frau en l’AVE a la Sagrera

L'informe preliminar del Tribunal de Comptes posa en evidència la pèssima planificació
ave sagrera
ave sagrera

Un informe preliminar del Tribunal de Comptes revelat per El País xifra en 133,8 milions d’euros el desgavell en la planificació de les obres de l’entorn de l’estació de l’AVE de la Sagrera (Barcelona). Aquest document, pendent de ser aprovat en el ple d’aquest òrgan públic, assenyala un grapat d’irregularitats, entre les quals sobrecostos, pagaments per treballs no realitzats, terminis incomplerts i adjudicacions a dit de contractes menors. El destí de les dades i conclusions serà el Congrés dels Diputats, del qual depèn el Tribunal de Comptes.

Es tracta d’una anàlisi efectuada en paral·lel a les indagacions que van obrir dos jutjats de Barcelona amb relació a la possible comissió de delictes de falsedat, malversació i suborn, pels quals hi ha 14 persones imputades. Una auditoria d’Adif havia xifrat el 2014 les quantitats pagades indegudament en 84 milions.

Entre les troballes del Tribunal de Comptes hi ha preus inflats un 18% en almenys set expedients. En l’informe destaca el fet que aquest òrgan, encarregat de fiscalitzar la decència de l’activitat econòmica pública, lamenta que successives ampliacions de projectes que es podrien haver previst i no responien, en cap cas, a necessitats sobrevingudes o d’urgència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides