Rajoy invoca els empresaris contra el ‘procés’

El president espanyol anuncia gairebé 4.200 ME d'inversió a Catalunya fins al 2020
rajoy twitter
rajoy twitter

El paquet d’infraestructures que Mariano Rajoy ha presentat avui a Barcelona per seduir Catalunya totalitzarà una inversió de 4.200 milions d’euros fins a l’any 2020, dels quals 1.882 milions es dedicaran a Rodalies, ha anunciat el president del Govern espanyol. En total, ha previst dedicar a aquest transport ferroviari una inversió de 3.900 milions d’euros els pròxims vuit anys.

En el seu discurs, Rajoy ha invocat l’ajuda dels empresaris per guanyar el pols a l’independentisme, tot assegurant que el procés posa en risc la recuperació econòmica. En concret, ha esgrimit nocions com la moderació, el seny i la responsabilitat per mirar d’arrenglerar-los amb la seva causa, i ha expressat que cal segellar esquerdes i reconstruir ponts de diàleg. Entre els presents en l’acte, que coincideix amb l’estada del president català Carles Puigdemont als EUA, hi havia Florentino Pérez (ACS), Javier Godó (Grup Godó), José Luis Bonet (Freixenet) i Salvador Alemany (Abertis), així com representants de patronals.

El corredor mediterrani l’estiba
Les hores prèvies a la presentació del paquet d’inversions han estat marcades per dues manifestacions governamentals amb relació a sengles afers delicats: el conflicte laboral dels estibadors i el corredor mediterrani. Sobre aquest darrer, etiquetat per Rajoy com una prioritat -com també les Rodalies-, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha escalfat els ànims dels crítics del model d’infraestructures espanyol quan ha publicat a Twitter: “El #corredormediterraneo avanza. Castellón estará a 2h 25 min de Madrid gracias a este nuevo tramo que he visitado hoy“.

Pel que fa als estibadors, el Govern espanyol ha acusat la patronal d’haver rebentat unes negociacions que semblaven ben enfocades la setmana passada. Desenes d’estibadors s’han concentrat aquest dimarts per protestar davant del Palau de Congressos de la capital catalana, on Rajoy ha presentat els seus plans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides