La incertesa laboral amoïna Ascó i Vandellós

L'empresa que controla les centrals nuclears es compromet, només verbalment, a no acomiadar més
asco
asco

La subcontractació preocupa els treballadors de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós, però fins ara l’empresa que les controla, Asociación Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV), participada per Endesa i Iberdrola, només ha expressat un compromís verbal per no acomiadar ningú mes.

No obstant això, en la darrera reunió amb representants dels treballadors, explica el Diari de Tarragona, UGT i CCOO no han obtingut garanties de manteniment dels llocs de treball a llarg termini, per la qual cosa lamenten que es veuen abocats a la inseguretat laboral.

Aquest mes, les queixes per la subcontractació d’activitats a les plantes, motivada per la reducció de costos, han arribat al Congrés dels Diputats. Els sindicats indiquen que, amb les actuals condicions, el sector és menys atractiu pels professionals qualificats i, a sobre, no hi ha relleu generacional ni transmissió de bagatge als treballadors més joves.

Fa setmanes, així mateix, que els treballadors d’empreses subcontractades han convocat concentracions de protesta. Se’n preveuen més, així com repetir les aturades de 15 minuts. Els representants dels treballadors de les centrals d’Ascó i Vandellós, a més, preveuen reunir-se el 3 d’abril a l’Hospitalet de l’Infant per acordar una recció conjunta als darrers moviments d’ANAV.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides