ETA entrega les armes

L'organització terrorista farà públic un comunicat amb una llista dels seus amagatalls per tal d'accelerar el procés de desarmament
Título de la imagen
Título de la imagen

A través de la BBC i el diari Le Monde, l’organització terrorista ETA farà públic un comunicat on anunciarà els seus plans de desarmament. A partir del 8 d’abril, ETA facilitarà un llistat amb els seus amagatalls i un pla per entregar totes les seves armes. Jean-Noël Etcheverry, dirigent del moviment ecologista i social Bizi!, ha afirmat que “ETA ens ha confiat la responsabilitat del desarmament del seu arsenal i la nit del 8 d’abril ETA estarà totalment desarmada”.

Aquest comunicat arribarà poc abans de les eleccions franceses i del congrés que celebra el PP aquest diumenge a Euskadi, que comptarà amb la presència del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Pràcticament tot l’arsenal d’ETA està amagat en territori francès des de fa anys, tot i que encara no han detallat mai la ubicació exacta d’aquests amagatalls. Per aquest motiu, apunta el diari Le Monde, encara falta aconseguir el compromís de les autoritats franceses de fer-se càrrec de les armes sota la mirada dels observadors internacionals.

Des de la fundació d’ETA l’any 1959, fins el 20 d’octubre del 2011, quan va anunciar el cessament definitiu de la lluita armada amb un vídeo lliurat a la BBC i al diari The New York Times, ha provocat 829 morts a Espanya, 490 de les quals eren militars i membres de cossos policials, i 339 eren civils, la majoria responsables polítics o càrrecs de partits polítics espanyols. Concretament, a Catalunya ETA va deixar 55 víctimes mortals. L’organització terrorista ha intentat assassinar diverses vegades al rei emèrit Joan Carles I, i ha estat la responsable de les 21 víctimes mortals i els 45 ferits que va provocar l’explosió d’una de les seves bombes a l’Hipercor de Barcelona, el 19 de juny de 1987.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari