Un empresari reconeix que va donar a CDC els seus beneficis de tres anys

La companyia treballava pel Palau de la Música i Convergència a la vegada
Título de la imagen
Título de la imagen

L’empresari Juan Antonio Menchén, administrador del conglomerat d’empreses format per LetterGraphic, Newsletter i MyRent, ha reconegut durant el seu testimoni en el judici pel desfalc del Palau de la Música que els cinc socis van decidir que destinarien els beneficis que podrien obtenir de treballar per CDC per a les campanyes electorals de 2007, 2008 i 2009 a Convergència Democràtica.

Segons aquest empresari, va ser el comercial que portava el compte de CDC qui va proposar fer aquesta donació. Els socis, per la seva part, van valorar que com que CDC ja no estava al Govern de Catalunya calia que els ajudessin i, per això, van decidir fer les campanyes de màrqueting a preu de cost, donant a Convergència el que hauria de ser el seu marge de guany.

No obstant, Menchén ha assegurat que mai no va conèixer ni cap dels dirigents del Palau de la Música ni tampoc de Convergència.

Per altra part, també han declarat els últims acusats. En aquest cas es tracta dels assessors fiscals. Tots ells han deixat clar que simplement van aportar a Hisenda la documentació aportada tant per Jordi i Gemma Montull com per Félix Millet quan l’Agència Tributària va obrir dos expedients al Palau de la Música per l’abús de diners en efectiu.

D’aquesta manera, Raimon Bergós, Salvador Llopart i Eudaldo Quintana han desmentit la declaració dels tres principals acusats de que havien estat ells els que els havien recomanat de falsificar factures per justificar les retirades d’efectiu dels comptes del Palau.

Finalment, Bergós ha reconegut que va redactar el conveni entre el Palau de la Música i Àngel Colom (a través de la Fundació Espai Catalunya), però s’ha volgut treure de sobre la seva responsabilitat dient que només va seguir les instruccions de Jordi Montull, encara que ha reconegut que no va ser prou curós a l’hora de seguir la legalitat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari